Foto

Op deze pagina vind je verschillende foto-apps. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteiten, maar hebben soms ook dezelfde functies. Veel creativiteit is te behalen door meerdere apps te combineren. Gebruik je foto's bij leeractiviteiten of bij een creatieve opdracht.
Vanaf groep 5.
Speeltijd: Verkenning 10-15 min


Pic Collage

App om fotocollage mee te maken.
Lesideeen: Bij leeractiviteiten/projecten te gebruiken als digitale muurkrant.


Tooncamera

App om van je foto's tekeningen te maken.
Pixlr-o-matic

App voor allerlei speciale effecten.Nostalgio

App om foto's in te frame.TiltShiftGen

App om scherpte-diepte te maken. De App maakt het doel scherp en de omgeving wazig. Dit geeft een diepte effect in je foto.


DMD

Met deze app kan je panorama foto's maken. Tot 360 graden.
Photo2text

App om teksten bij je foto te zetten
.
Skitch
Goede app om aan foto's teksten en accenten toe te voegen. Ook Google maps kaarten zijn gemakkelijk in te voegen en te bewerken.
Lesideeën:
In te zetten bij leeractiviteiten, waar je foto's of kaarten met aanwijzingen wil gebruiken om je presentatie te ondersteunen.
VoorbeeldFrame Artist*
Zeer uitgebreide app met veel soorten frames en templets. Goed te gebruiken bij leeractiviteiten en creatieve opdrachten, zoals naam kaart, poster, kalender, foto-verhaal, postkaart, krant(!).
Voorbeeld

Videolicious

Doel: Voice-over maken bij film of video
Met deze app kan je tekst inspreken bij je uitgekozen foto's of video's. App lijkt meer geschikt voor foto's aangezien je de video niet kan zien bij het inspreken, bovendien vervalt het originele geluid van de video. Je kan ook een achtergrondmuziekje toevoegen.


ą
Dennis Anbeek,
9 dec. 2012 12:56